Újdonság a ŠKODA-ról
2018.11.08.

Az első pillantás a ŠKODA SCALA belsejébe

Teljesen új infotainment rendszer, 10.2 colos virtuális cockpit (digitális műszerfal), és eddig a márkánál ebben a szegmensben még nem látott anyagminőség. Röviden ennyi a SCALA belseje, de azért mint mindig, az ördög most is a részletekben bújik meg.
SCALA

Bár ebben az esetben talán nem is helyes az ördög kifejezés, hiszen a SCALA utasterében nincs semmi, ami rossz lenne. Sőt! A helykínálat hatalmas, hiszen alig marad el a jelenlegi OCTAVIA nyújtotta tágasságtól. Ami lássuk be, egy valóban kompakt modelltől – hiszen az OCTAVIA erősen kilóg felfelé a kategóriából – több, mint nagyszerű. És mindez kategória első méretű (467 literes) csomagtatóval párosul.

A belső térérzetet javítja a teljesen új formavilágú műszerfal is, melyen először találkozhatunk egy ŠKODA modellben a teljesen szabadon álló központi kijelzővel. Ez nem csak kialakításával, de méretével is kiemelkedik a mezőnyből. A vezető dolgát könnyítendő magasan helyezkedik el, és hogy a kezünket se kelljen a levegőben lógatni a kezelése közben, a tervezők egy kis támasztékot is kialakítottak alatta a csuklónknak. És ha már kijelző: a kompakt modellek között ismét csak egyedülálló, 10.2 col méretű digitális műszeregység is rendelhető lesz a SCALA-hoz.

A RAPID modelleket sok kritika érte az egyszerűbb anyaghasználat miatt. Nos, a SCALA esetében ettől nem kell tartanunk. Puha tapintású műanyagok, egyedi textúrák, és egy különleges, prémium érzésű kárpitozás is elérhető lesz hozzá.

De hogy mik az erősségei, és miért is érdemes várni a SCALA bemutatójára, arról beszéljen Dimitrios Darkoudis, a ŠKODA SCALA belső kialakításáért felelős dizájncsapat vezetője.

„Az új SCALA az első sorozatgyártású ŠKODA, amelyben már az új, dinamikus kialakítású műszerfal lesz látható, melynek szimmetrikus formáit a hűtőrács formavilága inspirálta. Ez sokkal frissebb és érzelmekkel telibb forma, mint az eddigiek. Az új SCALA belseje hatalmas előrelépés a ŠKODA márkának, új szintre emelkedik az ember-gép kapcsolat a digitális megoldások által, melyeknek középpontjában a hatalmas kijelző áll, így megteremtve a legújabb Simply Clever utasteret.” – mondja Darkoudis

"A személyes kedvencem az új, szabadonálló kijelző környékének formai megoldása. Ahogyan a középső rész vonalvezetésével egy ergonómikus kis bölcsöt alakítottunk annak érdekében, hogy kezünket pihentetve kényelmes legyen kezelni a központi kijelzőt, mindig lenyűgöz. De hasonlóan kedvelem ahogyan a „lebegő” központi kijelzőt funkcionálisan kombináltuk a legutolsó fejlesztésű digitális műszeregységgel, így feledtetve a hagyományos műszereket a vezetővel. Ami különösen büszkévé tesz, azok a gyönyörűen formázott és rendkívül kényelmesen kialakított ülések, melyek igazán barátságos hellyé varázsolják az utasteret" – teszi hozzá.
 
A ŠKODA SCALA belső kialakításáért felelős dizájncsapat vezetője
Vásárlóink a Simply Clever megoldások tökéletes egységét kapják majd. Magával ragadó és fejlett digitális megoldások, melyek eredményeként egy teljesen új szintre emelkedik a felhasználói élmény egy egyre komplexebb digitális világban”- fejezi be Darkoudis az új modell előnyeinek összefoglalását.