Tétény Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Személyi változás a ŠKODA AUTO élén
2020.07.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

Személyi változás a ŠKODA AUTO élén

2020. július 31-ével a ŠKODA AUTO élén töltött közel öt év után Bernhard Maier távozik az igazgatótanács elnöki pozíciójából.

skoda

Bernhard Maier 1984-ben a Nixdorf Computer AG vállalatánál indította hivatali pályafutását, majd 1988 és 2001 között a BMW AG szervezetében töltött be különféle bel- és külföldi vezetői pozíciókat, egyebek mellett a nemzetközi márkastratégia projektvezetőjeként. 2001-ben Bernhard Maier a Porsche Deutschland GmbH igazgatóságának elnöki pozícióját vette át, 2010-ben pedig a Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagjává nevezték ki. E funkciójában Bernhard Maier alapjaiban korszerűsítette a vállalat kereskedelmi és értékesítési szervezetét, s vezetése alatt sikerrel bővítették ki jelentősen a nemzetközi kereskedelemi hálózatot, illetve növelték háromszorosára a globális ügyfélkiszállításokat. 2015 novemberében végül a ŠKODA AUTO a.s. igazgatótanácsának elnöki székébe kapott meghívást. A vállalat a "Stratégia 2025+" program keretében zajló átalakításának alapvető szempontjai között az elektromos mobilitás, a digitalizáció és a connectivity témakörei, új mobilitási szolgáltatások, valamint a márka széleskörű termékoffenzívájának megvalósítása szerepelnek. Bernhard Maier vezetése alatt a ŠKODA olyan új és jelentős modelleket mutatott be, mint a KODIAQ, a KAROQ, a KAMIQ és a SCALA, az ENYAQ iV formájában kifejlesztette az első eleve tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsiként született modelljét, éves szinten mintegy 1,3 millió járműig növelte értékesítését, továbbá forgalma és működési eredménye tekintetében egyaránt rekordértéket ért el.

Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának és a ŠKODA AUTO a.s. felügyelőbizottságának elnöke köszönetet mondott Bernhard Maiernek a Volkswagen Csoport, legutóbb pedig a ŠKODA márka szolgálatában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért: "Bernhard Maier a Volkswagen Csoport egyik legtapasztaltabb autóipari vezetője, aki a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöki pozíciójában kiemelkedő mértékben hozzájárult a márka profiljának további fejlesztéséhez. A ŠKODA márkánál töltött évei a vállalat 125 éves történetének legsikeresebb esztendői közé tartoznak. Ezekért, valamint kezdetben a Porsche, majd a ŠKODA kollektívájában töltött eddigi összesen csaknem két különösen sikeres évtizedért köszönetem fejezném ki Bernhard Maier számára."

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.